A  A  A

Steinstindområdet

Steinstindområdet er kanskje det mest spesielle turområdet i Leka. Her finner du de verdier Leka er mest kjent for. Kulturhistorisk spenner sporene fra steinaldertufter, tidligere bebodde huler og bygdeborger (Steinstind og Mannatind) til flotte gravanlegg (Buøyodden). Her er vi midt inne i området med rødgule serpentinfjell som innimellom sin goldhet også kan by på botaniske spesialiteter. Steinstindens bratte og forrevne sider står i kontrast til strandvoll-landskapet over Støypet. Ørnerov-ura ligger like ved området.

Steinstind (200moh)

En av de mest karakteristiske fjellformasjoner på Leka. Litt krevende oppstigning. Ikke merket. Kulturminnestien over Støypet Merket tursti: (2km) Stigning ca. 70m (20-90moh) Den gamle ferdselsveien mellom Stein og Kvaløy var Lekas bidrag til kulturminnestafetten 1997. Elevbedriften Friluftservice AL merket traseen i 1998. Infotavle ved stiens start ved Kvlaøy.

Kvalvika / Djupkjeila.

Dette er ei vik som ligger på yttersida av Leka ca 1,3 km nord for Steinssjøen. Tilfeldigheter gjorde at det var nettopp i denne vika en spermhval kom på grunn i 1988. Vika nås lettest ved å gå langs sjøen fra Steinssjøen, men et besøk her som et ledd i en lang spasertur fra Kvaløya til Stein er også absolutt å anbefale. Om våren er det mange flotte strandplanter her. Dette er også et av de beste stedene på Leka å dra i skikkelig storm for å oppleve storhavets krefter. Et lite besøkt, men svært spennende turmål. Trimboka ligger i en grå trimboks.

Bremnesset

Bremnesset er et område på vestsiden av Leka med stor opplevelsesverdi i styggevær! Det bærer preg av enorme krefter fra havet, med store brenninger som vasker inn over nakne klipper. Man skal ha respekt for bårene, og holde seg på god avstand. Powered by Makeweb