Koronaberedskap i Leka kommune

DUGNADEN FORTSETTER:

Oppdaterte tiltak fra Leka kommune, pr. fredag 13.mars kl. 15.00.

Denne oppdatering tar også høyde for å være tilpasset de nasjonale bestemmelsene vi fikk i går.

1.     For innbyggere som kommer fra utlandet, gjelder 14 dager hjemmekarantene. Prøvetaking som vi gikk ut med i går, er dermed ikke nødvendig med mindre det foreligger symptomer på sykdom. Da skal man ta kontakt med lege.

2.     Beskjed til dere som har feriehus og hytter i Leka kommune: Leka kommune anmoder sterkt å unngå å bruke disse inntil vi gir beskjed om noe annet. Det betyr at påska ikke kan feires i Leka kommune med mindre du bor her fra før, eller at smittesituasjonen endrer seg til det bedre.

3.     Overfart med ferga. På forespørsel fra Leka kommune via Torghatten Trafikkselskap har Sjøfartsdirektoratet gitt tillatelse til at man kan sitte i bilene ved overfarten. Dette medfører at Leka kommune ber om at salongen på ferga IKKE benyttes av passasjerer. Dette for å hindre smitte generelt, men også for å beskytte mannskapet på ferga. De er vårt viktigste bindeledd til omverdenen.

4.     Reiselivsbransjen i kommunen vår går krevende tider i møte! De har noen få måneders drift å sikre driften på. Vi er allerede i ferd med å kontakte dem med tanke på at de skal klare seg over denne kneika, da utenlandske turister ikke har tilgang til kommunen vår nå.

5.     Innbyggere i Leka kommune som jobber på anlegg/båt/offshore sammen med ansatte fra flere nasjoner pålegges 14 dager hjemmekarantene.

6.     Presisering av betydningen av hjemmekarante: De som har fått hjemmekarantene, og de som vil få det ved hjemreise fra ferie, skal være hjemme. Det vil si: ikke gå på butikken eller andre steder der man kan møte andre mennesker. Vi har vært i kontakt med butikkene, og de er behjelpelig med å ta imot bestilling av varer, og levere disse ut i bilen.

7.     For øvrig gjelder de restriksjoner for oss innbyggere slik de er beskrevet i pressemelding som ble sendt ut i går.